marți, 19 martie, 2024

Peste 50 de elevi din județul Buzău au rămas nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu

Peste 50 de elevi din județul Buzău au rămas nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu

Facebook
Twitter
Email

Absolvenții clasei a VIII-a au aflat la ce liceu vor învăța în următorii 4 ani. La Buzău, Colegiul Național B.P. Hasdeu rămâne și anul acesta în vârful ierarhiei liceelor cu cele mai mari medii de intrare, urmat de Colegiul National Mihai Eminescu și Liceul Pedagogic. Mediile de admitere din 2018 sunt ușor mai scăzute față de admiterea din 2017.

* 51 de elevi din județul Buzău au rămas nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu.

La Colegiul National B.P. Hasdeu din Buzău, ultimul elev admis la specializarea matematică-informatică bilingv- englez a avut media 9.78. Cea mai mică medie de intrare la acelasi liceu, a fost 8.79, la profilul filologie.

La Colegiul National Mihai Eminescu din Buzău, ultima medie de admitere a fost 8,23, la profilul Știinte Sociale. La polul opus, au fost licee unde ultima medie a fost 2,15, cum ar fi profilul “Resurse naturale și protecția mediului” de la Colegiul Agricol din Buzău.

Și În acest an, au fost si elevi buzoieni nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu. Aceștia vor fi repartizați peste o săptămână, într-o sesiune specială.

În perioada 10 – 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc pe 7 septembrie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.