sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VIDEO Un profesor din Buzău a fost reţinut pentru corupţie sexuală

VIDEO Un profesor din Buzău a fost reţinut pentru corupţie sexuală

Facebook
Twitter
Email

Un profesor de muzică de la Școala nr. 1 din Buzău a ajuns, luni seara, în arestul IPJ Buzău, după ce a fost acuzat de mai mulţi părinţi că ar fi mângâiat mai multe eleve.

 UPDATE Profesorul Leon Rusu a fost arestat în această seară pentru 10 zile, decizia fiind luată de un complet de judecată al Judecatăriei Buzău. Procurorii ceruseră 29 de zile de arest preventiv.

Potrivit unor surse din rândul părinţilor, profesorul Leon Rusu mai este acuzat şi că ar fi venit în stare de ebrietate la orele de curs unde ar fi sărutat şapte dintre elevele clasei apoi ar fi susţinut „pe viu” şedinţe de „educaţie sexuală” pentru elevii de la clase. Copilele au aşteptat să se termine ora şi au mers la directoare căreia i-au povestit incidentul.

În şcoală s-a format o comisie de disciplină care îl anchetează pe profesor. Conducerea Inspectoratului Şcolar aşteaptă rezultatele cercetărilor şi spune că va merge până la sancţiunea maximă: desfacerea contractului de muncă.

Poliţiştii le-au audiat  în prezenţa părinţilor  pe elevele abuzate de profesorul de muzică şi l-au ridicat pe dascăl din şcoală. În urma acestor acuzaţii deosebit de grave, profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi urmând să fie prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Trauma la care au fost supuse atât elevele cât şi restul colegilor din clasă va fi greu de suportat pentru copii de 12-13 ani, motiv pentru care psihologul şcolii va trebui să lucreze cu fiecare în parte.

Psihologii spun că elevele au fost prin actul indecent al profesorului lor, supuse unui abuz sexual, de încredere şi de putere.

Profesorul Leon Rusu este cunoscut în învăţământul buzoian drept un profesionist în domeniul muzicii, conducând până acum cu rezultate deosebite mai multe coruri de muzică tradiţională sau religioasă – inclusiv pe cel al Catedralei Sfântul Sava – , fiind şi membru al Corului Lyra.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton