miercuri, 31 mai, 2023

Patru școli din județul Buzău nu s-au alăturat grevei generale

Patru școli din județul Buzău nu s-au alăturat grevei generale

Facebook
Twitter
Email

Dascălii din patru unităţi buzoiene de învăţământ, printre care şi Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” din municipiul Buzău, au ales ca în plină grevă generală să desfăşoare cursuri cu elevii, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Potrivit Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, aproximativ 3.800 de dascăli, personal nedidactic şi auxiliar au intrat luni în grevă generală, existând şi persoane care din diferite motive fie s-au alăturat abia astăzi protestului fie au renunţat, scrie Agerpres.

„Procentul nostru rămâne cel anunţat, peste 85 la sută din membrii sindicatului au răspuns grevei generale. La momentul acesta, putem discuta din datele transmise de colegii din teritoriu undeva la 15 – 20 de persoane care au intrat în grevă ulterior şi un număr egal cu acesta la cei care au renunţat din varii motive”, a precizat liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.

Patru unităţi de învăţământ nu s-au alăturat protestului, a anunţat IŞJ Buzău, care a întocmit şi o listă cu cadrele didactice care au ales ca pe parcursul zilei de luni să nu desfăşoare activităţi la catedre.

„Doar în patru unităţi nu este grevă, la Murgeşti, Liceul Tehnologic D. Filipescu, Siriu şi Haleş, unde se desfăşoară ore în mod normal”, a declarat Daniela Palcău, inspector general în cadrul IŞJ Buzău.

Sindicatele din Educatie au declanşat luni greva generală, nemulţumite de salarizarea personalului din sistem, protestul urmând să continue până când Guvernul va veni cu o soluţie credibilă care să răspundă solicitărilor din ultima perioadă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Cum să câștigi la un cazinou online?

Te-ai săturat să pierzi bani în cazinourile online? Cu atât de multe jocuri și strategii, cum îți poți spori oportunitățile de a ieși învingător? Jocurile câștigătoare oferă o experiență palpitantă,