marți, 23 aprilie, 2024

Olimpicul Andrei Vlad, premiat de Colegiul Hasdeu. Primele impresii după argintul internațional

Olimpicul Andrei Vlad, premiat de Colegiul Hasdeu. Primele impresii după argintul internațional

Facebook
Twitter
Email

Au fost momente emoționante pentru elevul buzoian care a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Biologie. În a treia zi după ce a revenit din Emiratele Arabe, Andrei David Vlad a fost premiat de conducerea Colegiului Național B.P. Hasdeu, în cadrul unei festivități la care au luat parte profesori și colegi ai olimpicului internațional.

După ce anul trecut a cucerit medalia de bronz, anul acesta, Andrei David Vlad a reușit să câștige medalia de argint la Olimpiada Internațională de Biologie, o performanță remarcabilă pentru învățământul buzoian, și nu numai.

Este, cu adevărat, un motiv de mare mândrie pentru conducerea Colegiului Național „B.P. Hasdeu” Buzău, liceul în care învață Andrei.

Cătălin Mihălcescu, profesorul îndrumător al lui Andrei, a ținut și el să își exprime bucuria după reușita extraordinară obținută de elevul său.

Andrei David Vlad le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături în acest drum, la capătul căruia a obținut un rezultat excepțional.

Andrei a împărtășit și câteva impresii din experiența avută în Emiratele Arabe Unite, mai ales în ceea ce privește diferențele culturale dintre România și țara gazdă a Olimpiadei Internaționale de Biologie. Fără telefon mobil și internet, Andrei a simțit pe propria piele rigorile dogmatice ale culturii arabe.

Medalia adolescentului de la Hasdeu este cu atât mai strălucitoare, cu cât Andrei și celalți componenți ai lotului României s-au pregătit dar o săptămână, la Cluj-Napoca, pentru Olimpiada Internațională de Biologie. Andrei spune că a fost un concurs extrem de solicitant.

Întrebat despre viitorul său, Andrei spune că nu a luat încă o decizie, existând însă mai multe variante pe care le ia în calcul, inclusiv pe aceea de a pleca la studii în străinătate. În viitorul apropiat, urmează pentru Andrei o binemeritată vacanță, la Viena, alături de părinții săi.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton