duminică, 10 decembrie, 2023

Nici profesorii nu prea se descurcă la examene. O dovedește concursul pentru posturile de inspectori școlari din Buzău

Nici profesorii nu prea se descurcă la examene. O dovedește concursul pentru posturile de inspectori școlari din Buzău

Facebook
Twitter
Email
Au dovedit că sunt la fel de slab pregătiți ca şi elevii care pică examenele. Este vorba despre dascălii din Buzău care s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori școlari de specialitate. Din cei 22 de candidați, doar unul a reușit să promoveze examenul. Este vorba despre Nela Wamsiedel, care a fost reconfirmată deja în funcția de inspector de Management.

Inspectoratul Școlar Buzău a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori de specialitate, examen la care s-au înscris inițial 22 de dascăli. La concurs s-au prezentat însă doar nouă candidați, ceilalți 13 formulând cereri de retragere. Dintre cei prezenţi la examen, numai unul a rămas să suţină testul. 
 
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar și cei ai Sindicatului Învățămîntului Preuniversitar susţin că retragerea candidaţilor ar fi fost cauzată de timpul insuficient pe care aceştia l-ar fi avut la dispoziție pentru pregătirea examenelor. În aceste condiţii, un singur candidat a reuşit să promoveze examenul. Este vorba despre Nela Wamsiedel , care astfel a fost reconfirmată în postul de inspector de Management.
 
Cei 21 de inspectori care s-au retras din concurs vor ocupa în continuarea posturile pentru care au concurat, dar cu delegaţie. Din 2011, de la intrarea în vigoare a Legii educaţiei, Inspectoratele şcolare nu au mai organizat examene pentru ocuparea posturilor de inspectori de specialitate.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.