vineri, 24 mai, 2024

Muzeul Județean Buzău, asaltat de elevi. A început programul ”Școala altfel”

Muzeul Județean Buzău, asaltat de elevi. A început programul ”Școala altfel”

Facebook
Twitter
Email

Sălile de expoziție ale Muzeului Județean Buzău sunt astăzi mai animate decât oricând în restul anului. Sute de elevi și dascălii lor au început ”Școala altfel” cu o călătorie în istoria țării și a Buzăului, cele mai multe dintre vestigiile aflate în colecția instituției buzoiene fiind descoperite de arheologi pe raza județului. Același flux de vizitatori este așteptat pentru tot restul săptămânii.

Dat fiind numărul mare de vizitatori, grupurile de elevi au stat la coadă pentru a intra în circuitul de vizitare. Ghizii muzeului i-au condus pe micii oaspeți prin toate sălile recent renovate, unde sunt amenajate expoziții unice de arheologie, istorie și artă.

În această perioadă vor avea loc atât la sediul principal al muzeului cât și la sediile unităților de învățământ partenere, pe bază de programare, ateliere, conferințe, prelegeri și lecturi
publice. Colegiul Național Mihai Eminescu Buzău găzduiește cu începere de la ora 11.00 evenimentul ”Muzeul în școală”, expoziție de obiecte de interes etnografic realizată de către elevii colegiului național, sub îndrumarea specialiștilor din cadrul Muzeului Județean Buzău.

Pentru a veni în sprijinul programului „Școala altfel”, organizat de Ministerul Educației Naționale în perioada 18 – 22 aprilie 2016, Casa memorială ”Vasile Voiculescu” Pârscov va fi deschisă pentru vizitare de luni până duminică, între orele 09.00 – 17.00.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.