Masă caldă pentru 1.500 de elevi de la două școli din cartierul Micro XIV

Autoritățile județene anunță că în anul școlar 2017-2018, peste 1.500 de elevi de la două școli buzoiene vor beneficia de masă caldă. Beneficiarii programului pilot de acordare a unui suport alimentar vor fi elevii de la Liceul cu Program Sportiv și cei de la Școala generală nr.12, unități școlare din cartierul Micro XIV.

Suma alocată de Guvernul României Consiliului Județean pentru sustinerea programului „Masă caldă pentru elevi” în cele două școli buzoiene este de aproximativ 1.750.000 lei.

„Tocmai am aflat, în premieră, o veste bună pentru elevii unei școli și unui liceu din Buzău. Mulțumită demersurilor făcute de Marcel Ciolacu, viceprim-ministru și președinte PSD Buzău, la Ministerul Educației s-a aprobat ca elevii de la o școală și de la un liceu din Buzău să beneficieze de o masă caldă pe zi în anul școlar următor. Au fost alese Școala Nr. 12 și Liceul Sportiv, ambele din cartierul Micro XIV. Deocamdată este un program pilot. Se va analiza dacă proiectul este unul fezabil pentru a fi extins la nivelul tuturor școlilor și liceelor”, a declarat Romeo Lungu, vicepreședinte al CJ Buzău.

Vor avea o masa caldă în anul școlar 2017-2018 un număr de 799 elevi de la Liceul cu Program Sportiv și 716 elevi de la Școala Generală nr. 12. În alegerea celor două școli s-a ținut cont de faptul că elevii din acest cartier mărginaș nu provin din familii prea înstărite, dar și că la LPS Buzău există bucătărie și sală de mese funcționale.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI