vineri, 29 septembrie, 2023

Mari actori români îl vor omagia pe Eminescu la Biblioteca Județeană

Mari actori români îl vor omagia pe Eminescu la Biblioteca Județeană

Facebook
Twitter
Email

La 164 de ani de moartea poetului naţional Mihai Eminescu, sâmbătă, sunt programate trei evenimente de excepţie. Manifestările de sâmbătă sunt organizate de Teatrul “George Ciprian”, cu sprijinul Ministerului Culturii, Consiliului Judeţean şi al Primăriei Buzău. Sâmbătă, începând cu ora 11.00, Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” va găzdui un colocviu, cu tema „Vreme trece, vreme vine… Eminescu ne rămâne!”. Sunt invitaţi la acest eveniment numeroase personalităţii ale culturii şi teatrului românesc, dar profesori de la licee de elită din Buzău. Şi-au anunţat prezenţa prof. Dumitru Ene, inspector şcolar general, prof. Dan Dudaş, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, Dan-Marius Zarafescu, consilier superior la Ministerul Culturii, Emil Boroghină, directorul Festivalului „Shakespeare” Craiova, Diana Lupescu, actriţă şi regizor la Teatrul „Nottara”, Marinela Ţepuş, directorul Teatrului „Nottara”, Gina Chivulescu, directorul Teatrului „George Ciprian”, Mihai Lungeanu, regizor la Societatea Română de Radiodifuziune, şi Mioara Sângeorzan, director al Liceului de Artă „Margareta Sterian”.

Cu începere de la ora 12, în aula „Basil Iorgulescu” a Bibliotecii Judeţene se va desfăşura un concurs de interpretare pentru elevii de liceu, cu tema „Eminescu şi noi”. Grupurile de elevi înscrise în competiţie vor fi departajate de către un juriu profesionist, în componenţa căruia vor fi Emil Boroghină, Diana Lupescu, Marinela Ţepuş sau Dan-Marius Zarafescu.

La ora 18.30, la Cafeneaua Artiştilor, buzoienii sunt invitaţi la spectacolul „Recitându-l pe Eminescu… La steaua care-a răsărit”, susţinut de actorul Emil Boroghină.

Leonard BUNILĂ

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.