La Școala 5 s-a încălcat dreptul unui copil la educație, concluzia anchetei Avocatului Poporului

Conducerea şi personalul didactic au încălcat dreptul la educaţie în cazul copilului obligat să stea pe holul secretariatului pentru că deranja orele. Este concluzia trasă de reprezentatul instituţiei Avocatul Poporului după o anchetă în unitatea de învăţământ.

În acest caz, au fost emise recomandări pe care dascălii trebuie să le îndeplinească şi apoi să comunice măsurile luate. S-a cerut și sanctionarea profesorilor.

După ce presa a făcut public cazul copilului de la Şcoala 5, care a fost ţinut pe holul unui secretariat pentru că avea un comportament nepotrivit la ore, instituţia Avocatului Poporului s-a autosesizat.

A fost făcută o anchetă la unitatea de învăţământ, demarată de reprezentanţi ai Avocatului Poporului de la Bucureşti. Concluzia trasă în urma anchetei este că a fost încălcat dreptul la educaţie.

Reprezentanţii Avocatului Poporului au constatat că regulamentul de ordine interioară a şcolii, în care era prevăzută această pedeapsă, era nelegal şi au emis o serie de recomandări pe care profesorii şi conducerea trebuie să le respecte.

Copilul de clasa a V-a a fost ţinut timp de 4 zile pe holul secretariatului pentru că profesorii susţin că avea un comportament necuviincios la clasă. În urma scandalului izbucnit, mama copilului a decis să îl mute la o altă şcoală.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau