sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Klaus Iohannis a premiat Școala din Cilibia, pentru reușita în combaterea abandonului școlar

Klaus Iohannis a premiat Școala din Cilibia, pentru reușita în combaterea abandonului școlar

Facebook
Twitter
Email
Școala gimnazială din Cilibia, județul Buzău, a fost premiată de șeful statului, Klaus Iohannis, pentru merite deosebite în reducerea abandonului școlar. Distincția vine după ce școala din Cilibia a implementat cu succes un program UNICEF de combatere a abandonului școlar, care se desfășoară de cinci ani sub numele „Hai la școală!”. 

La ceremonia de la Cotroceni, de la Școala gimnazială Cilibia au mers mai mulți elevi, directorul unității de învățământ și cadre didactice.
 
Încă din 2010, autoritățile comunei buzoiene Cilibia au descoperit armele cu care să lupte eficient împotriva abandonului și absenteismului școlar în rândul populației sărace. De cinci ani, școala din localitate este parte a unui proiect UNICEF, prin care autoritățile, dascălii și părinții copiilor sunt ajutați atât cu sfaturi cât și cu material didactic.
 
Evoluția a fost surprinzătoare! Dacă în 2010, înainte de implementarea proiectului, abandonau cursurile 16 elevi, după numai doi ani numai unul mai părărsea băncile clasei.
 
Comuna Cilibia are o însemnată comunitate de romi, unde principala sursă de venit este confecționarea cărămizilor din lut ars. Până de curând, multe dintre familii își țineau micuții pe lângă cuptoarele de ceramică, pentru a ajuta la muncă. Școala era pe planul doi. De câțiva ani, însă, nu există nicio familie care să nu aibă măcar un copil la școală sau la grădiniță.
 
Școala a devenit mai atractivă, din 2010, după ce autoritățile locale au intrat în parteneriat cu UNICEF într-un proiect de prevenire a abandonului și absenteismului şcolar. Pe lângă sprijinul oferit până acum școlii sub formă de rechizite și material didactic, specialiștii UNICEF au dat și sfaturi celor implicați în educație, la nivel local.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.