duminică, 19 mai, 2024

Invitați de excepție la Festivalul concurs de muzică folk „Vali Sterian”

Invitați de excepție la Festivalul concurs de muzică folk „Vali Sterian”

Facebook
Twitter
Email

În zilele de 17 şi 18 mai, sala de spectacole a Casei de cultură Râmnicu Sărat va găzdui Festivalul concurs de muzică folk „Vali Sterian”. Prima ediţie a manifestării este organizată de Primăria Râmnicu Sărat şi Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”. Prima seară, cea de vineri, începe la ora 18.30 cu secţiunea concurs, urmată de recitalurile artiştilor Dinu Olăraşu şi Zoia Alecu. Sâmbătă, tot de la 18.30, se va desfăşura Gala Laureaţilor şi recitalurile susţinute de Eugen Avram şi Mircea Vintilă.

În cadrul concursului au fost selectaţi nu mai puţin de 12 concurenţi, care se vor întrece pentru următoarele premii: Trofeul „Vali Sterian” – 2000 de lei, Premiul I – 1500 de lei, Premiul II – 1000 de lei, Premiul III – 500 de lei, Menţiune – 300 de lei, Premiul “Cântec de oameni” (pentru cea mai bună interpretare a unui cântec al lui Vali Sterian) – 1000 de lei.

Câştigătorul Trofeului Festivalului de Muzică Folk „Vali Sterian”, pe lângă premiul oferit de organizatori, va primi o chitară electroacustică VGS, fabricată la Reghin. Mai mult, fabricii Hora i s-a alăturat şi magazinul online de instrumente muzicale soundcreation.ro, care va oferi şi el instrumente muzicale.

Juriul, alcătuit din artiştii Zoia Alecu, Mircea Vintilă, ziaristul Alex Revenco şi omul de radio Titus Andrei, va decide cine merită să intre în posesia premiilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.