sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Interpreți în limbajul mimico-gestual, școliți la Buzău. O nouă serie va începe cursurile la toamnă

Interpreți în limbajul mimico-gestual, școliți la Buzău. O nouă serie va începe cursurile la toamnă

Facebook
Twitter
Email

Asociaţia „Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual” organizează astăzi primul examen pentru obţinerea specializării de interpret în limbajul mimico-gestual. Evaluarea încheie perioada de pregătire a primei grupe de cursanţi interesaţi de însuşirea modului de relaţionare cu persoanele cu deficienţe de comunicare verbală. La primul modul de formare profesională au participat şapte persoane cu studii superioare, auzitori şi surzi, din judeţele Buzău, Vrancea şi Iaşi.

Prin acest curs s-a oferit implicit posibilitatea instituţiilor publice să poată asigura formarea de personal calificat conform Legii 448/ 2006, art.69, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

După examenul de astăzi, Asociaţia „Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual”, acreditată din 2012 pentru formare profesională, are în plan organizarea unei noi serii de cursanţi printr-un proiect la care se aşteaptă şi implicarea autorităţilor judeţene.

La cel de-al doilea modul de curs, precozitat pentru a începe în luna septembrie, s-au arătat interesaţi de a participa funcţionari din cadrul mai multor instituţii, printre care Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Casa Judeţeană de Pensii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton