luni, 4 martie, 2024

Fostul penitenciar Râmnicu Sărat va fi vizitat de surorile seniorului Corneliu Coposu

Fostul penitenciar Râmnicu Sărat va fi vizitat de surorile seniorului Corneliu Coposu

Facebook
Twitter
Email

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) organizează, în perioada 12 – 15 septembrie, un workshop internaţional dedicat identificării de soluţii pentru transformarea fostei închisori de la Râmnicu Sărat în Memorial al Victimelor Comunismului. Evenimentul va fi deschis oficial cu o conferinţă de presă care va avea loc vineri, de la ora 11.00, în incinta fostului penitenciar Râmnicu Sărat.

În cadrul acestui workshop, organizat de Fundaţia Konrad Adenauer în parteneriat cu Primăria municipiului Râmnicu Sărat, vor fi stabilite principalele direcţii de acţiune pentru transformarea fostei închisori de la Râmnicu Sărat, unul din cele mai dure puncte ale represiunii comuniste, în Memorial al Victimelor Comunismului.

 „Evenimentul va reuni specialişti şi experţi din România şi din străinătate în domeniul restaurărilor de monumente şi al represiunii comuniste, care vor identifica cele mai creative şi eficiente soluţii pentru realizarea proiectului, a cărui finalizare este estimată pentru anul 2016”, se arată într-un comunicat emis de IICMER.

Printre invitaţii speciali aşteptaţi la Râmnicu Sărat se numără Ministrul Culturii – Daniel Barbu, preşedinte executiv IICCMER – Andrei Muraru, directorul Fundaţiei Konrad Adenauer România şi Republica Moldova – Sven-Joachim Irmer sau director general al Institutului Naţional al Patrimoniului – Alexandru Muraru. De asemenea, la eveniment vor fi invitate şi surorile seniorului Corneliu Coposu, Rodica şi Flavia Coposu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.