luni, 22 iulie, 2024

Festival național la Buzău, în weekend, pentru elevii cu deficiențe de auz și de vorbire

Festival național la Buzău, în weekend, pentru elevii cu deficiențe de auz și de vorbire

Facebook
Twitter
Email

Activităţi artistice, întreceri sportive, programe culturale şi concursuri de miss şi mister. Sunt reperele ce definesc poate cel mai aşteptat eveniment din ţară dedicat elevilor cu deficienţe de auz şi vorbire care urmează cursurile unităţilor speciale de învăţământ din România. Asociaţia ,,1 Iunie 2001” şi Asociaţia ,,Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual” organizează la Buzău, în perioada 7-9 iunie, Festivalul Național „Nouă ani fără cuvinte”. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc vineri, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, de la ora 15.30.

Organizatorii îşi propun ca evenimentul să ofere un cadru propice pentru incluziunea socială şi în acelaşi timp să constituie un spaţiu de exprimare pentru ca tinerii cu deficienţe psihosenzoriale auditive să-şi arate valorile şi reperele umane. „Prin sport, dans, pantomimă, pictură, desen, teatru sau cor în limbajul mimico-gestual, lumea celor fără cuvinte va demonstra că are un farmec aparte, că barierele de comunicare reprezintă doar prejudecăţi sociale ce pot fi ridicate prin implicare, iar generaţia actuală va putea oferi adevăraţi lideri pentru ziua de mâine”, a declarat Ionica Tarău, coordonatoarea festivalului.

Festivalul se adresează tuturor elevilor surdo-muți. Vor lua parte la activităţile din cele trei zile elevi de instituţiile de învăţământ de profil din Buzău, Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Timişoara Suceava şi Vrancea. La programul artistic vor lua parte şi elevi de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.