marți, 20 februarie, 2024

Festival concurs de muzică și dans popular, vineri, în Parcul Tineretului

Festival concurs de muzică și dans popular, vineri, în Parcul Tineretului

Facebook
Twitter
Email

Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău organizează, vineri, prima ediție a Festivalului concurs judeţean de muzică şi dans popular “Mă uit pe Buzău la vale”. Festivalul se va desfășura la amfiteatrul din Parcul Tineretului, cu începere de la ora 10. Evenimentul își propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi copii-interpreţi de muzică populară ai judeţului, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului, dansului şi portului popular românesc.

Totodată, în Parcul Tineretului va avea loc și un târg al meşterilor populari din judeţul Buzău, dar şi o degustare de produse tradiţionale. În cadrul târgului vor avea loc ateliere de ţesături, sculptură în lemn, construire instrumente populare, expoziţie de costume populare de pe Valea Slănicului și Valea Buzăului. Printre meșterii populari care și-au anunțat prezența la eveniment se numără Amelia Papazisu, Adela Petre, Micu Mircea, Petru Tofan, Dragoş Potecaşu, Familia Istrățoiu, Elena Moroianu, Elena Stănescu, Marian Neagu, Ghiță Viorel, Cojanu Aurel, Mănăilescu Aglaia, Rica Leu, Matei Emil, Găman Constanda, Ursaru Gheorghe, Curelea Ioan.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.