vineri, 8 decembrie, 2023

Expoziție a Muzeului Județean Buzău, în cadrul Sărbătorii Tămâioasei de Pietroasa, de duminică

Expoziție a Muzeului Județean Buzău, în cadrul Sărbătorii Tămâioasei de Pietroasa, de duminică

Facebook
Twitter
Email
Muzeul Județean Buzău, în colaborare cu Primăria comunei Pietroasele, organizează expoziția intitulată ”Pietroasele. Descoperiri arheologice”. Evenimentul va avea loc pe data de 13 septembrie 2015, cu începere de la ora 13.00, în cadrul evenimentului Sărbătoarea Tămâioasei găzduit de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa.

În cadrul expoziției vor fi expuse șapte postere cu principalele puncte unde au fost efectuate descoperiri arheologice în ultimii ani, respectiv în zona castrului, a termelor, în Necropola 2 aflată în incinta Stațiunii, în așezarea dacică de la Valea Bazinului, precum și la Pietroasa Mică – Gruiu Dării. 
 
Vizitatorii vor putea vedea imagini cu aspecte din timpul săpăturilor, fotografii cu piesele descoperite și vor primi explicații privind cercetările arheologice din siturile menționate.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.