miercuri, 22 mai, 2024

Evaluare Naţională 2016. Adolescenții buzoieni cred că subiectul de geometrie plană a fost cel mai dificil

Evaluare Naţională 2016. Adolescenții buzoieni cred că subiectul de geometrie plană a fost cel mai dificil

Facebook
Twitter
Email

Peste 3.200 de absolvenţi de gimnaziu din Buzău au susţinut miercuri a doua probă a Evaluării Naţionale 2016, la matematică. Primele rezultate la Capacitate 2016 vor fi afişate vineri, 1 iulie.

Matematica a fost din nou o provocare pentru copiii aflați în Evaluarea Națională. Elevii de clasa a opta au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare cu mai multe subpuncte. Cel mai dificil dintre toate a fost, în opinia unora dintre adolescenți, subiectul al treilea, de geometrie plană.

Una dintre cerințele problemei era să dovedească paralelismul unei laturi a unui triunghi echilateral cu o dreaptă care forma un alt triunghi în exteriorul primului.

”Au fost mai grele subiectele de astăzi decât cele la română. La prima problemă de geometrie mi s-a părut punctul c ca fiind cel mai greu, unde trebuia să aflăm perimetrul unui triunghi unde aveam o singură latură dată. Eu nu am reușit să fac această problemă care avea cinci puncte”, ne-a spus Andrada Bercariu.

Dispute între elevi a creat însă punctul șase de la primul subiect. Candidații ar fi trebuit să răspundă în baza unei diagrame care este numărul elevilor care au obținut nota 5 la un test de matematică. Aici părerile au fost împărțite.

Subiectele de la cea de a doua probă a Evaluării Naționale vor face diferența între elevi, și asta din cauza dificultății unora dintre probleme.

La Evaluarea Naţională 2016 s-au înscris 3.380 candidaţi din Buzău, însă au lipsit 153 de la examenul de matematică de astăzi. La prima probă la Capacitate 2016, cea la limba şi literatura română, s-au prezentat în sălile de examen 3.235 de elevi, 145 fiind absenți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură