VIDEO Evaluare Naţională 2016. Gramatica și căldura din clase le-au dat bătaie de cap copiilor

”Salcâmii” lui Baconski și o călătorie într-o zonă turistică – cu asta s-au confruntat elevii de clasa a 8-a la evaluarea la limba română. În plus, candidații s-au chinuit să reziste temperaturilor ridicate din sălile de examen. În perioada 27 iunie – 5 iulie 2016, se desfăşoară Evaluarea Naţională 2016 pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2015-2016.

”A fost foarte, foarte cald în clasă. Am avut și eu apă la mine dar ne-au dat și acolo și până la urmă a fost bine”, a spus eleva Adriana Panaitescu.

Chiar dacă se așteptau mai degrabă la genul dramatic, poezia lui Baconski a fost pe gustul majorității candidaților. ”Mie personal mi s-a părut dificilă ultima compunere pentru că nu prea mă pricep la compus. A trebuit să facem o compunere despre o zonă turistică și am scris o compunere imaginară”, a spus Ioana Dorojan.

Abordarea diferită a unor cerințe a creat chiar dezbateri între elevi. Formularea unor cerințe a dat mari bătăi de cap unor candidați care în final s-au lăsat păgubași.

Cei mai mulți au ieșit încrezători în șansele lor de a obține medii care să le permită intrarea la licee de prestigiu. ”M-am pregătit destul de mult. M-am pregătit singur, acasă și la școală, cu doamna diriginte și sper să iau notă mare. La colegiul Mihai Eminescu aș vrea să intru”, a declarat Cezar Spirache.

Emoțiile au fost mari și pentru părinți. Unii chiar au și plâns de bucurie când și-au văzut copiii ieșind veseli din examen. ”Cred că mamele de băieți sunt mai stresate decât, mamele de fete. Cel puțin asta simt eu. Era liniștit când a ieșit, a zis că a făcut tot, că a fost ușor. Trebuie să avem încredere în ei”, spune Mihaela Zecheru, mama unuia dintre copiii care au susținut prima probă a Evaluării Naționale la Școala nr. 11.

Evaluarea Naţională 2016 continuă marţi, 28 iunie, cu evaluarea la limba maternă iar miercuri, 29 iunie, elevii vor susţine examenul la Matematică.

Calendar Evaluarea Naţională 2016
27 iunie 2016 – Limba şi literatura română
28 iunie 2016 – Limba şi Literatura maternă
29 iunie 2016 – Matematică
1 iulie 2016 – Afişarea primelor rezultate, până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00
2-4 iulie 2016 – Rezolvarea contestaţiilor
5 iulie 2016 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii
Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.

Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau