joi, 29 februarie, 2024

Elevii unui liceu din Râmnicu Sărat îi sprijină pe medicii aflaţi în prima linie în lupta cu COVID-19

Elevii unui liceu din Râmnicu Sărat îi sprijină pe medicii aflaţi în prima linie în lupta cu COVID-19

Facebook
Twitter
Email

Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Alexandru Vlahuţă” s-a oferit să confecţioneze viziere pentru cadrele medicale din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Primele viziere au ajuns deja în unitatea medicală care a devenit spital tampon pentru bolnavii cu coronavirus. Structura de plastic este realizată la o imprimantă 3D.

În cadrul Clubului de Robotică ”BoogeyBots” de la Colegiul Național ”Al. Vlahuță” din Râmnicu Sărat activează 15 elevi, dar și alți voluntari.

După realizarea primelor prototipuri, vizierele au fost verificate de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, iar distribuirea lor a fost aprobată.

”40 de viziere au ajuns până acum la cadrele medicale din Râmnicu Sărat, îngerii în uniforme albe”, scriu pe Facebook elevii din Clubului de Robotică.

Primele 20 de viziere către Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, alte 14 viziere, la Policlinica Râmnicu Sărat și 6 viziere, către alte cadre medicale din unitatea medicală.

O vizieră are în componență o structură din plastic ce se fixează pe cap, o bandă elastică și scutul transparent ce asigură protecția utilizatorului. Structura de plastic este realizată la o imprimantă 3D.

Imprimanta clubului de robotică are capacitatea de a printa 10 viziere în 24 de ore, dar capacitatea de producție ar putea crește prin achiziționarea unor imprimante 3D suplimentare.

În acest sens, echipa face apel către deținătorii de imprimante 3D din Râmnicu Sărat și către sponsorii locali sau din împrejurimi, care le pot susține inițiativa prin donarea de materiale sau fonduri.

Membrii clubului pot fi contactați fie pe pagina de Facebook BoogeyBots, fie la numărul de telefon 0766 417 409 sau la adresa de e-mail boogeybots@gmail.com.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.