Elevii Liceului de Arte Buzău au obținut nouă premii la olimpiade naționale

Lunile aprilie și mai au fost unele cu intensă emoţie pentru elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian”, participanţi la Olimpiadele Naţionale de Interpretare Instrumentală, Corală și Studii Teoretice, Arte vizuale, Arta Actorului și Religie de la Arad, Deva, Brăila, Târgoviște, Timișoara și Craiova.

Efortul, dăruirea şi profesionalismul lor şi ale cadrelor didactice care i-au pregătit au fost pe deplin răsplătite, întrucât rezultatele nu au întârziat să apară.

”Mesagerii artei au demonstrat că pasiunea creează valoare şi naşte ambiţia de a arăta lumii întregi că eşti cel mai bun, că meriţi să porţi cununa învingătorului, să simţi pe deplin gustul succesului. Premiile obţinute sunt mărturia unei munci asidue de ani buni, a multor ore de studiu, a vacanţelor petrecute în atelier sau în sala de instrument”, a declarat Mioara Sîngeorzan, directorul Liceului de Arte ”Margareta Sterian”.

Olimpicii Liceului de Arte Buzău au obținut nouă premii, dintre care un premiu I, trei premii III, trei mențiuni și două premii speciale.

* PREMIUL I: Nicolae Alexandra, Artă monumentală (cls.a.XI-a), prof. Valeriu Șușnea
* PREMIUL al III-lea: David Adrian, Studii muzicale teoretice (cls.a IX-a), prof. Marilena Nicolescu, prof. Mihai Nițescu
Petrache Miruna, Arta actorului (cls.a XI-a), prof. Viorica Radu
Corul CRESCENDO (cls.IX-XII), dirijor, prof. Marilena Rădulescu, acompaniator, prof. Ana Bănescu
* MENȚIUNI: Brătilă Anca, Arhitectură (cls. a XI-a), prof. Gabriela Balaș
Neagoe Silviu, Arta actorului (cls.a XI-a), prof. Anda Pantiș
Stanciu Georgian, Arhitectură (cls.a XII-a), prof. Gabriela Balaș
* PREMII SPECIALE: Barbu Irina, Religie (cls. a XII-a), pr. prof. Marius Rădulescu
Nicolae Alexandra, Artă monumentală (cls.a.XI-a), prof. Valeriu Șușnea

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI