marți, 19 martie, 2024

Elevii din Colegiul Național Mihai Eminescu vor învăța în clădirile liceului Costin Nenițescu

Elevii din Colegiul Național Mihai Eminescu vor învăța în clădirile liceului Costin Nenițescu

Facebook
Twitter
Email

Liceul Tehnologic ”Costin Nenițescu” este unitatea în care vor învăța, începând din toamnă, cei peste 1.200 de elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la care au participat primarul Constantin Toma și conducerea Inspectoratului Școlar Buzău.

În schimb, cei 350 de elevi ai Liceului Tehnologic „Costin Nenițescu” vor fi mutați la Liceul de Meserii și Servicii de pe strada Bazalt. Astfel, C.N. „Mihai Eminescu” se va muta cu întreaga bază materială la fostul liceu nr. 5 de pe strada Transilvaniei, pentru cel puțin doi ani.

Atât liceul Nenițescu cât și cel de Meserii și Sevicii au clădiri spațioase, construite înainte de 1989. Sediul Colegiului Eminescu, de pe strada Independenței, va intra din toamnă în reparații capitale, astfel că Primăria Buzău și Inspectoratul Școlar s-au preocupat să găsească o variantă convenabilă.

Atât la Meserii și Servicii, cât și la Nenițescu sunt 18 clase. Potrivit IȘJ Buzău, elevii de la Nenințescu vor învăța după-amiaza. Există și varianta de a învăța dimineața clasele 9 și 10 de la ambele licee, iar după-amiaza, clasele 11-12.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.