UPDATE Vacanță prelungită până luni, pentru elevii din județul Buzău

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis în ședința de astăzi ca unitățile de învățământ din județul Buzău să rămână închise până luni, 16 ianuarie, având în vedere condițiile meteo anunțate pentru zilele următoare.

UPDATE Hotărârea suspendării cursurilor pe parcursul întregii săptămâni este luată în contextul noului cod portocaliu de viscol emis de ANM pentru sud-estul țării. Temperaturile vor scădea până la valori de -25 de grade Celsius, dimineața zilei de marți fiind cea mai geroasă din ultimii 60 de ani.

Conducerea Inspectoratului Școlar propusese reluarea cursurilor, începând de joi, dar a picat la vot.

Buzăul va fi lovit de la noapte de un nou val de ninsoare și viscol puternic. Potrivit ANM, începând cu ora 23, județul Buzău va intra sub incidența a două coduri de vreme rea – PORTOCALIU pentru jumătatea de sud a județului, valabil până miercuri, ora 15, și GALBEN pentru zona de nord, valabil până mîine, ora 21.

În noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI