Elevii depistaţi de poliţişti pe stradă, în timpul orelor, daţi pe mâna profesorilor

Poliţiştii buzoieni au patrulat, marţi, în zona unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării elevilor, în drumul către sau de la şcoală.

De asemenea, au fost efectuate verificări la unităţile comerciale din zonele vizate, pentru a se stabili dacă angajaţii economici se conformează obligaţiilor ce le revin, în special a celor ce interzic servirea cu băuturi alcoolice a minorilor şi persoanelor aflate în stare de ebrie­tate.

Poliţiştii au efectuat verificări şi cu privire la modul în care agenţii de pază de la unităţile de învăţământ îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu, pe această linie nefiind constatate nereguli.

Ca urmare a neregulilor constatate pe perioada desfăşurării acţiunii, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite.

Poliţiştii au depistat opt elevi care absentau de la cursuri nejustificat şi i-au îndrumat către liceul la care sunt înscrişi, conducerea unităţii de învăţământ respective fiind informată cu privire la aspectele constatate.

Tot marți, poliţiştii de proximitate râmniceni s-au întâlnit cu elevi de la Liceul „Ştefan cel Mare” din Râmnicu Sărat, cărora le-au atras atenţia cu privire la persoanele cu care intră în contact, pentru a nu deveni victime, precum şi cu privire la consecinţele consumului de alcool, tutun sau chiar droguri asupra organismului.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI