miercuri, 21 februarie, 2024

Elevii de liceu participă la regionala de la Buzău a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat”

Elevii de liceu participă la regionala de la Buzău a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat”

Facebook
Twitter
Email
Peste 500 de elevi din România dezbat în acest weekend, în cadrul a nouă competiţii regionale, despre incluziunea copiilor cu dificultăţi de învăţare în invăţământul de masă şi despre adoptarea măsurilor de toleranţă zero în cazurile de violenţă în şcoli. 

La regionala de la Buzău ce are loc pe 30 şi 31 mai la Liceul Tehnologic “Costin D. Nenițescu” participă 21 echipe formate din elevi de liceu reprezentând șase instituţii preuniversitare din Brăila, șapte din Buzău, șapte din Galați şi câte una din Ialomița şi Tulcea.
 
Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”, ajuns la cea de-a şasea ediţie şi, cunoscut ca „olimpiada dezbaterilor”, este inclus în Calendarul concursurilor naţionale şcolare finanţate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în anul şcolar 2014-2015. 
 
În urma etapei judeţene şi a seminariilor, 181 de licee s-au calificat la etapa regională ce se va desfăşura în 9 oraşe (centre regionale): Bucureşti, Buzău, Craiova, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava şi Timişoara. Moţiunile care se vor dezbate alternativ de către echipe, în runde pro şi contra, sunt ”Toţi copiii cu dificultăţi de învăţare ar trebui incluşi în învăţământul de masă” și ”Ar trebui aplicate măsuri de toleranţă zero în cazurile de violenţă în şcoli”.
 
În urma regionalelor, echipele de pe primele locuri se vor califica în finala naţională, găzduită anul acesta la Miercurea Ciuc, între 12 şi 14 iunie.
 
Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” – www.tineriidezbat.ro este organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice alături de partenerii săi – ARDOR (Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică), în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.