Elevi și profesori din toată țara, prezenți la Olimpiada de Istorie organizată de municipiul Buzău

Peste două sute dintre cei mai buni elevi la istorie din ţară, însoţiţi de profesori, au sosit luni în Buzău, pentru a participa între 24 şi 28 aprilie, la faza naţională a Olimpiadei de Istorie. Ceremonia de deschidere a avut loc, după-amiază, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.

Etapa națională a Olimpiadei de Istorie adună în Buzău un număr de 208 elevi, din clasele VIII-XII. De asemenea, la eveniment sunt prezenți și 42 de profesori însoțitori din toată țara iar comisia centrală este alcătuită din 30 de membri, cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar.

Elevii vor susține proba scrisă marți, 25 aprilie, ora 10.00 la Colegiul Național BP Hasdeu, urmând ca rezultatele să fie afișate miercuri, 26 aprilie. În aceeași zi, sunt programate depunerea și rezolvarea contestațiilor, urmând ca rezultatele finale să se afișeze joi, 27 aprilie, ora 18.

În perioada șederii la Buzău, elevii și profesorii participanți vor avea ocazia să descopere importante obiective turistice din județul Buzău.

Miercuri, 26 aprilie este programată o excursie în județul Buzău iar pentru a doua zi Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a lansat invitația de a vizita complexul muzeal și Palatul Episcopal, unde Înaltpresfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, le va dărui cărți tuturor participanților.

Tot joi, între orele 10 și 11, elevii participanți sunt invitați la Comandamentul Diviziei 2 Infanterie Getica.

Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 28 aprilie, ora 10, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău unde pe lângă premiile și diplomele oferite de MEN din România, se vor acorda și alte premii speciale.

Logistica necesară pentru buna desfășurare a acestui eveniment național a fost asigurată prin sprijinul substanțial oferit de parteneri și sponsori: Consiliul Județean Buzău, Primăria Râmnicu Sărat, Colegiul Național BP Hasdeu, Liceul Pedagogic Buzău, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Comandamentului Diviziei 2 Infanterie Getica, Hotel Pietroasa, Hotel Art, Aaylex, Boromir, Exim Prod, Horeco, Elcar Gid, editurile CD Press, Corint, EuroDidactica.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI