Două licee din județul Buzău scapă de eliminarea unor clase, conform noului plan de școlarizare

Inspectoratul Şcolar a revenit asupra deciziei de a elimina clase de la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele și Colegiul Naţional „B.P.Hasdeu”, hotărârile fiind luate în urma unor discuţii purtate la nivel de Minister. În planul de şcolarizare aprobat iniţial pentru anul 2017-2018, cele două unități figurau cu câte o clasă de a IX-a în minus.

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar a aprobat un nou plan de şcolarizare, iar Colegiul Hasdeu şi Liceul din Pătârlagele rămân cu acelaşi număr de clase ca anul trecut. Reprezentanţii sindicatului au fost şi ei prezenţi la şedinţa de la sfârșitul săptămânii trecute, în calitate de observatori.

Modificările au provocat, însă, o schimbare la Liceul cu Program Sportiv. De aici va fi eliminată o clasă de matematică-informatică. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar, tăierile de clase ce vor fi operate la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ nu vor conduce la pierderea locurilor de muncă pentru profesorii care predau acum în liceele vizate.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI