duminică, 10 decembrie, 2023

Două centre de excelenţă, la fizică şi matematică, înființate la Colegiul B.P. Hasdeu

Două centre de excelenţă, la fizică şi matematică, înființate la Colegiul B.P. Hasdeu

Facebook
Twitter
Email
Două centre de performanţă pentru elevii buzoieni, la fizică şi matematică, au fost inaugurate la Colegiul B.P. Hasdeu. Este vorba despre  proiectul naţional „Hai la Olimpiadă!”, realizat şi finanţat de către două fundații. Un astfel de centru va fi înfiinţat şi la Râmnicu Sărat.

Cele două centre de performanţă vor funcţiona în incinta Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, aproximativ 200 de elevi urmând să frecventeze în mod gratuit cursurile, o dată pe săptămână.
 
Centrul de pregătire la matematică va funcţiona sub coordonarea profesorului Bogdan Enescu, cursurile urmând să aibă loc săptămânal la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu. Cursurile centrului de pregătire la fizică se vor desfăşura sub coordonarea  profesorului Virginia Mândruţă-Tănăsescu, fiind programate săptămânal, tot la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu.
 
„Hai la Olimpiadă!” este un program iniţiat în 2012, în cadrul căruia sunt susţinuţi elevii şi profesorii care doresc să se pregătească şi să facă performanţă la matematică, informatică şi fizică. Prin “Hai la Olimpiadă!”, profesorii din centrele de pregătire sunt recompensaţi material pentru orele de pregătire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naţionale şi internaţionale primesc premii motivante. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.