Consilierii județeni au numit-o Cetăţean de Onoare al Judeţului Buzău pe Adela Petre

A venit rândul Consiliului Judeţean Buzău să recunoască meritele creatoarei Adela Petre, declarată Tezaur Uman Viu de către UNESCO. Artista fost numită joi Cetățean de Onoare al județului Buzău. A îndrumat zeci de ucenici si a oferit patrimoniului sute de tesături din păr de capră, piese de port popular și covoare din lână.

Într-un cadru oficial, consilierii județeni au numit-o Cetăţean de Onoare al Judeţului Buzău pe Adela Petre. Creatoarea populară în vârstă de 88 de ani a primit distincţia din partea executivului, ca recunoaștere a activităţii sale, a creaţiilor populare unice prin intermediul cărora imaginea judeţului Buzău a fost promovată atât în ţară cât şi în străinătate.

Adela Petre a primit disticţiile într-un ropot de apaluze din partea consilierilor judeţeni.

Nu doar buzoienii ci toţi românii ar trebui să o cunoască pe Adela Petre, creatoare populară numită un Tezaur Uman Viu de către UNESCO, deţinătoare a Medaliei Naţionale “Serviciul Credincios” şi membru al Academiei Artelor Tradiţionale. Piesele sale au trecut demult de hotarele ţării.

Laura Bush şi Hillary Clinton au cerut fiecare câte o maramă ieşită din mâinile sale după o vizită la Muzeul Satului din Bucureşti iar covoarele, carpetele şi veşmintele ţesute cu multă răbdare sunt căutate de colecţionari din Grecia, Germania, Olanda, Franţa, Canada şi Statele Unite.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI