duminică, 19 mai, 2024

Concursul Național de creație literară „Vasile Voiculescu” – ediția 2013. Condiții de participare

Concursul Național de creație literară „Vasile Voiculescu” – ediția 2013. Condiții de participare

Facebook
Twitter
Email

Direcţia pentru Cultură a judeţului Buzău organizează, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România şi în colaborare cu Centrul judeţean pentru Cultură şi Artă, Biblioteca judeţeană „Vasile Voiculescu” şi Primăria comunei Pârscov, Concursul Naţional de creaţie literară „Vasile Voiculescu”. Concursul vizează lucrări de poezie, publicistică și proză, publicate în volum, în perioada 1 septembrie 2012 – 1 septembrie 2013. La concurs pot participa creatori români de literatură, din ţară sau din străinătate, fără nicio condiţionare. Se vor acorda trei premii naționale, în valoare de 1.000 lei fiecare, câte unul pentru fiecare secţiune: poezie , proză, publicistică. În funcţie de numărul şi de valoarea lucrărilor primite la concurs, juriul mai poate acorda şi alte premii.

Pentru a putea lua parte la concurs, creatorii de literatură interesaţi, autori de lucrări publicate, vor trimite, până la data de 15 septembrie (data poștei), pe adresa „Direcţia pentru Cultură a judeţului Buzău, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 48, cod poştal 120360”, câte trei exemplare din volumul/volumele care îndeplinesc condiţiile menţionate, pe colet urmând a se specifica „Pentru Concursul de creaţie literară Vasile Voiculescu”.

Totodată, în coletul trimis se va introduce o pagină cu o scurtă prezentare a autorului, menţionându-se la final, cu claritate, luna în care a fost editată lucrarea care urmează să participe la concurs şi editura, cu adresa precisă a acesteia.

Premianţii vor fi anunţaţi din timp pentru a putea lua parte la manifestarea de decernare a premiilor, care va avea loc în luna octombrie la Casa memorială „Vasile Voiculescu” din comuna Pârscov, localitatea în care s-a născut scriitorul.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.