miercuri, 22 mai, 2024

Cercetările arheologilor din Buzău, suspendate până la vară

Cercetările arheologilor din Buzău, suspendate până la vară

Facebook
Twitter
Email

2020 a fost un an greu și pentru arheologie. Dacă an de an, pe perioada verii, cecetătorii Muzeului Județean Buzău, alături de specialiști din țară și voluntari, efectuau muncă de cercetare la siturile arheologice din județ, anul trecut, pandemia de COVID-19 a blocat munca arheologilor.

Astfel, pentru prima dată după câteva zeci de ani, cercetările au fost suspendate total.

Conducerea Muzeului Județean Buzău speră că măsurile impuse de autorități se vor mai relaxa, spre jumătatea anului, și că vor putea fi redeschise șantierele arheologice din județ.

La vară, de altfel, este așteptată la Buzău o echipă de studenți polonezi, care va lucra în comun cu arheologii muzeului.

În 2019, în județul Buzău, au fost deschise spre cercetare opt șantiere arheologice. Cele mai importante situri sunt cele de la Pietroasa mică, punctul Gruiul Dării, și de la Cârlomănești, punctul La Arman.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură