sâmbătă, 9 decembrie, 2023

Casa de Cultură „Ion Caraion” va fi desființată. Angajații vor fi preluați de noul centru de cultură Marghiloman

Casa de Cultură „Ion Caraion” va fi desființată. Angajații vor fi preluați de noul centru de cultură Marghiloman

Facebook
Twitter
Email
De la 1 iunie, Casa de Cultură „Ion Caraion” se desfiinţează, prin abrogareae hotărârii Consiliului Local al Municipiului Buzău de înfiinţare a acesteia. Angajații instituției care funcționa provizoriu într-un sediu de pe strada Păcii vor fi preluați de noul centru cultural ”Alexandru Marghiloman”. 

Potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul Local Buzău, Casa de cultură ”Ion Caraion” va fi comasată cu Centrul de Cultură „Alexandru Marghiloman” și va avea sediul în Vila Albatros. Edilii spun că măsura a fost necesară după înființarea Centrului de Cultură pentru că la nivelul municipiului nu puteau exista două instituții culturale.
 
„Am comasat cele două instituții mai ales că fosta Casă de Cultură nu mai avea sediu după ce a fost scoasă din Muzeul Județean. Centrul de Cultură avea 20 de angajați, Casa de Cultură avea 12 și am făcut o medie de 30 de angajați care vor lucra de acum practic sub denumirea de Centrul de Cultură”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.
 
Potrivit primarului, în cursul lunii viitoare va fi conturat planul de management al centrului de cultură și vor începe angajările. În instituțuția din complexul Marghiloman vor fi încadrați un custode de expoziții, un inspector relații cu publicul, doi bibliotecari, doi supraveghetor sală, doi soliști vocali, un solist instrumentist, pecum și un muncitor calificat, contabili, administratori și îngrijitori parc.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.