miercuri, 24 aprilie, 2024

Cadre didactice din Buzău, învățate să predea după model finlandez

Cadre didactice din Buzău, învățate să predea după model finlandez

Facebook
Twitter
Email

Zeci de educatoare și învățătoare din municipiul Buzău vor lua parte la o serie de cursuri de pregătire, organizate în premieră la nivel național, astfel încât, din toamnă, să lucreze după alte metode cu elevii, la clasă.

Este vorba despre cadrele didactice care s-au înscris în proiectul unic la nivel național ”Clase de inspirație finlandeză”, implementat în școlile și grădinițele din orașul Buzău.

Din toamnă, zeci de clase zero și grupe de preșcolari din peste 20 de unități de învățământ din oraș vor desfășura cursuri după modelul de succes finlandez.

La finalul anului școlar viitor, după luni de activități derulate după modelul sistemului finlandez, toate clasele implicate în acest proiect vor fi evaluate.

În funcție de rezultatele obținute, se va lua decizia dacă noul sistem poate fi extins la mai multe unități de învățământ din municipiul Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.