joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Buzoienii sunt invitați să asiste la demonstrații de încondeiat ouă, susținute de meșteri populari

VIDEO Buzoienii sunt invitați să asiste la demonstrații de încondeiat ouă, susținute de meșteri populari

Facebook
Twitter
Email
Ouă încondeiate, icoane sculptate în lemn, țesături și diferite alte obiecte tradiționale pot fi admirate de buzoieni, de astăzi până în Vinerea mare, în cadrul unei expoziții de Paște găzduită de foiareul sălii de spectacole a Consiliului Județean. Buzoienii au ocazia să îi vadă la lucru pe cei mai renumiți meșteri populari din județul Buzău. Expoziția de Paște este cu vânzare. 

Foaierul sălii de spectacole a Consiliului Judeţean Buzău găzduiește, în Săptămâna Mare, expoziţia de artă populară „Tradiţii şi credinţă” , organizată de Centrul Judeţean pentru Cultură şi Artă Buzău. Expoziţia cuprinde lucrările celor mai cunoscuți artişti populari din judeţul Buzău.
 
La deschiderea expoziției de Paște a participat și conducerea Consiliului Județean Buzău.
 
Numeroși artiști plastici valoroși expun ţesături, icoane sculptate în lemn şi pictate, la care se adaugă ouăle încondeiate de Paşti. De asemenea, printre cei care expun obiecte tradiționale sunt și copii de la centrele Direcției pentru Protecția Copilului, dar și de clasele de artă populară de la Palatul Copiilor. Buzoienii vor putea urmări cum se încondeiază ouăle şi vor putea cumpăra de aici obiecte tradiţionale.
 
Expoziția cu vânzare de obiecte tradiționale de Paște de la Consiliul Județean va fi deschisă publicului până vineri.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.