luni, 26 februarie, 2024

Buzăul va fi primul județ din România cu toate școlile complet digitalizate

Buzăul va fi primul județ din România cu toate școlile complet digitalizate

Facebook
Twitter
Email

Buzăul va fi primul județ din România complet digitalizat la nivel școlar, după ce a fost desemnat câștigător în cadrul unui proiect pilot desfășurat de către Ministerul Educației Naționale. În urma unei finanțări europene de peste 25 de milioane de euro, toate unitățile de învățământ urmează să fie dotate cu echipamente IT de ultimă generație. Confirmarea a venit de la vicepremierul Marcel Ciolacu.

Setul de echipamente IT cuprinde tablete pentru elevi, laptopuri pentru profesori, table inteligente, videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și imprimante 3D-ready destinate celor din învățământul profesional. Suplimentar, toate școlile vor beneficia de conectare wireless la internet.

“Este un proiect curajos, orientat atât către copii, pentru a-i ajuta să își crească performanțele școlare cu ajutorul noilor tehnologii, cât și către profesori, care vor avea ocazia să își completeze metodele clasice de predare a materiilor cu module bazate pe educația digitală”, a declarat vice-premierul României, Marcel Ciolacu.

Un alt beneficiu pe termen lung al proiectului va fi acela că va oferi tinerilor din Buzău șanse mai mari pentru a-și găsi un loc de muncă după finalizarea studiilor.

”Trăim într-o lume în care accentul este pus pe tehnologie și pe modul în care este ea întrebuințată. De aceea, consider că este o șansă extraordinară pentru tinerii de aici, fie că învață în mediul rural sau la oraș, să se dezvolte conform acestor noi trenduri și să-i ajute să se integreze mai repede pe piața muncii”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, care a completat că își dorește ca acest proiect pilot început la Buzău să fie un succes astfel încât să fie extins și în alte județe ale țării.

Toate şcolile din judeţul Buzău, fără nicio excepţie, vor fi parte în acest proiect. Şi şcoala din cel mai îndepărtat cătun din judeţ va beneficia de conectare la serviciul de Internet, profesorii vor primi laptopuri, iar elevii tablete pe care le vor folosi doar la şcoală. Beneficiari vor fi doar elevii din clasa a V-a şi până în clasa a XII-a şi elevii de învăţământ profesional, nelimitativ.

În fiecare clasă va fi un număr de tablete egal cu numărul băncilor pentru elevi, tablete care se vor folosi doar la şcoală, fără a fi luate acasă, laptopuri pentru toţi profesorii din judeţul respectiv, table inteligente în fiecare clasă, videoproiectoare şi ecrane de proiecţie, la fel, în fiecare clasă, plus conectare wireless. Conform proiectului, pentru învăţămîntul profesional se vor achiziţiona şi imprimante 3D.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.