Buzăul va fi gazda unui festival de teatru independent de comedie, finanțat de Consiliul Judeţean

Buzăul va fi în toamnă gazda unui festival de teatru, care va avea ca temă comedia. Potrivit unui proiect de hotărâre pe care consilierii judeţeni l-au aprobat în ședința de joi, CJ Buzău va încheia în acest sens un parteneriat cu Teatrul „George Ciprian” şi cu Asociaţia „Bulevardul Culturii”.

Mai exact, instituţia de pe bulevardul Bălcescu va aloca suma de 125.535 lei pentru organizarea primei ediţii a Festivalului de Teatru Independent de Comedie „Comic 7B”, care se va desfăşura în perioada 3-9 noiembrie.

„Conceptul festivalului este realizat de actorul Cristi Martin, cunoscut şi apreciat de publicul român mai ales ca actor de comedie, cu sprijinul actorului Iulian Ilinca, de asemenea o vedetă a zonei de umor. Acest aspect reprezintă o garanţie suplimentară a reuşitei festivalului, din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce priveşte posibilitatea de a fi asociat cu nume de rezonanţă din domeniul teatral”, se arată în expunere.

Potrivit datelor oferite de organizatori, spectacolele de teatru vor fi însoţite, pe parcursul festivalului, cu workshopuri şi vizite în unele dintre cele mai importante obiective turistice din judeţ: satul dacic Năeni, Muzeul Chihlimbarului, Vulcanii Noroioşi, locuinţele rupestre de la Aluniş, Pietroasele etc.

„Printre cele mai importante obiective, festivalul îşi propune să ofere expunere pozitivă judeţului şi să contribuie la promovarea naţională şi internaţională a Buzăului, a turismului în zonă şi a unei părţi importante a zonei de afaceri a judeţului, accentul fiind pe afacerile din comerţ, turism şi ospitalitate. De asemenea, publicul buzoian va avea plăcuta ocazie să interacţioneze timp de o săptămână cu nume importante ale teatrului românesc şi să cunoască actori din alte ţări (…) Pe de altă parte, componenta internaţională a festivalului a fost gândită într-o manieră unică, inedită: vor fi invitaţi să participe câţiva actori şi regizori români care activează în prezent în alte ţări – unii dintre ei, chiar buzoieni! Acest lucru va crea o atmosfera de familiaritate şi apropiere între public şi cei de pe scenă, un lucru important pentru toţi cei implicaţi şi cu consecinţe fericite pe termen lung, pentru următoarele ediţii”, se mai arată în argumentul Asociaţii „Bulevardul Culturii” din Pietroasele.

La începutul lunii mai, buzoienii se vor putea bucura de un festival în cadrul căruia vor rula peste 30 de filme europene din regiune, dar şi câteva producţii cinematografice din România.

Fii Reporter