miercuri, 21 februarie, 2024

Buzăul va avea un nou spațiu expozițional, pe Bulevardul N. Bălcescu

Buzăul va avea un nou spațiu expozițional, pe Bulevardul N. Bălcescu

Facebook
Twitter
Email
Centrul Județean de Cultură și Artă a demarat lucrările de reamenajare a fostelor galerii de artă în care ultima oară a funcționat un local de alimentație publică. Aici urmează să fie amenajat un spațiu expozițional și mai multe spații destinate atelierelor meșteșugărești unde cei interesați pot veni să învețe de la meșteri consacrați secretele transmise din generație în generație.

„Galerie de Artă încep să arate a galerii de artă pentru că trebuie să dăm culturii și artei ceea ce îi aparține. Lucrările au început în urmă cu aproape o lună și sper ca prima expoziție să o avem în luna decembrie înainte de Crăciun iar apoi lună de lună să organizăm câte o expoziție”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.
 
În spațiul ce urmează a fi amenajat urmează a lua naștere o sală de expoziții care va funcționa la parterul imobilului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu iar la etaj vor fi amenajate ateliere pentru meșterii populari. Centrul Județean de Cultură și Artă a alocat pentru lucrările la acest obiectiv aproximativ 400.000 de lei noi.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.