marți, 19 martie, 2024

Buzăul are nouă elevi de zece la Bacalaureat, după reevaluarea lucrărilor

Buzăul are nouă elevi de zece la Bacalaureat, după reevaluarea lucrărilor

Facebook
Twitter
Email

Încă trei elevi din județul Buzău au obținut media 10 după recorectarea lucrărilor de la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre trei absolvenți de la Colegiul B.P. Hasdeu, care numără astfel șase elevi cu media maximă la bacalaureatul din acest an.

În total, au depus contestații aproape o treime dintre candidații prezenți în sala de examen.

Concret, Buzăul a înregistrat 1.087 de contestații, dintre care 483 la limba și literatura română, 306 la proba obligatorie a profilului și 298 la proba la alegere.

După prima sesiunea de examen au promovat bacalaureatul 1.930 de candidați, ceea ce reprezintă un procent de promovare, înainte de contestații, de 66,76%.

Inițial, șase elevi din Buzău, Râmnicu Sărat și Pogoanele se aflau pe lista elevilor de zece la Bacalaureat. Trei, de la Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu”. Acestora li s-au adăugat cei trei notați cu nota maximă după recorectare.

Elevii de zece din Râmnicu Sărat sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional „Al. Vlahuţă”. Cel de-al şaselea absolvent buzoian cu media 10 la Bacalaureat provine din Liceul Teoretic Pogoanele.

La polul opus se află Liceul Tehnologic „Victor Frunză” din Râmnicu Sărat, unde niciunul dintre elevii înscrişi nu a reuşit să ia Bacalaureatul.

Acelaşi eşec a fost înregistrat şi la Liceul Tehnologic din comuna Lopătari, acolo unde toţi cei patru candidaţi înscrişi la Bacalaureat au fost respinşi. Probleme au fost şi la Liceul Tehnologic Ruşeţu, unde toţi cei cinci elevi înscrişi au fost respinşi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.