joi, 25 aprilie, 2024

Bacalaureat de toamnă 2014. Doi elevi buzoieni au fost eliminați din examenul la proba opțională a profilului

Bacalaureat de toamnă 2014. Doi elevi buzoieni au fost eliminați din examenul la proba opțională a profilului

Facebook
Twitter
Email
Peste 800 de absolvenţi din judeţul Buzău au susţinut vineri proba opţională a profilului la Bacalaureat 2014, cea care încheie sesiunea de toamnă. Doi elevi de la Liceul ”Victor Frunză”, din Râmnicu Sărat au fost eliminați din clasă, după ce au fost prinși cu copiuțe. 

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Județean Buzău, un număr de 1.028 de tineri care au primit note sub 5 la proba opţională a profilului de la BAC 2014, sesiunea din vară, s-au înscris la examenul de vineri. Doar 810 absolvenți s-au prezentat însă la centrele de examinare, pentru a susţine din nou probele la care au picat. Cei mai mulţi dintre absolvenţii de clasa a XII-a din judeţ au ales să dea examen scris la Biologie. 
 
Rezultatele de la Bacalaureat 2014  vor fi afişate în data de 1 septembrie, până la ora 12.00, la avizierele şcolilor. Candidaţii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii în intervalul orar 12.00-16.00. Rezultatele finale se vor afişa în data de 4 august. În Vâlcea, promovabilitatea la prima sesiunea a examenului de Bacalaureat 2014 a fost de 61,92 %. 
 
Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat a început luni cu proba scrisă la Limba Română, la care au participat 185 de elevi, din 930 înscriși. Nu au fost înregistrate incidente. 
 
Miercuri a fost programată proba obligatorie de profil. Un număr de 1.077 de candidaţi buzoieni s-au înscris pentru examenul la matematică sau istorie, însă 202 nu s-au mai prezentat. Alţi patru elevi, care au susţinut examenul la Liceul ”Victor Frunză” din Râmnicu Sărat, au fost eliminaţi din sălile de clasă, după ce au fost prinşi când copiau.
 
Incidente au fost semnalate și la proba de vineri, tot la Liceul ”Victor Frunză”, din Râmnicu Sărat, unde doi elevi au fost prinși cu copiuțe asupra lor.
La proba de vineri
 
Candidaţii care fraudează nu vor mai putea participa la următoarele două perioade ale examenului. Potrivit regulamentului, elevii nu au voie să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.