miercuri, 21 februarie, 2024

Bacalaureat 2015. Motivul pentru care doi elevi din Râmnicu Sărat au fost eliminați din examen

Bacalaureat 2015. Motivul pentru care doi elevi din Râmnicu Sărat au fost eliminați din examen

Facebook
Twitter
Email
Doi elevi din Buzău au fost eliminaţi de la proba de limba şi literatura română scris, pentru tentativă de fraudă, fiind descoperite copiuţe asupra lor. Cei doi au fost examinaţi Liceul Teoretic ”Ştefan cel Mare” şi Liceul Teoretic ”Alexandru Vlahuţă”, ambele din Râmnicu Sărat.

Potrivit regulamentului, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenelor lingvistice şi digitale.
 
Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.
 
La primul subiect, elevii de la profilul uman au avut de analizat un text dramatic, (rolul virgulei, antonime, sinonime etc). La subiectul al doilea au avut de scris un text argumentativ despre rolul scriitorilor într-o societate. La subiectul al treilea au avut de făcut o analiză privind relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic.
 
La profilul real, lucrurile au fost mult mai simple. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pe baza unui text în proză. La subiectul al doilea, absolvenţii de liceu au avut de scris un text argumentativ despre sport, iar la subiectul 3, au avut de prezentat particularităţile unui personaj dintr-o operă scrisă de Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.