BAC 2017 Buzău. Subiectele la Română: „Ca grad de dificultate, pe o scară de la 1 la 10 aș plasa undeva la 3“

Astăzi, a avut loc prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului, cea la Limba și Literatura Română. Mulţi dintre candidaţi au ieşit din sala de examen încântaţi de temele propuse pentru proba scrisă la limba română şi se aşteaptă la o notă mai mare de opt.

Subiectele au fost considerate abordabile, de abolvenții clasei a douăsprezecea, mult mai ușoare decât cele primite la simulările de pe parcursul anului școlar. Caracterizarea unui personaj din romanele lui Liviu Rebreanu pare să fi fost unul dintre subiectele preferate de absolvenţii de liceu, profil real.

Emoții mari, la prima probă de foc a Bacalaureatului, pentru absolvenții de liceu înscriși la examenul maturității. La ieșirea din sălile de examen, însă, majoritatea candidaților au considerat că subiectele de la Limba și Literatura Română au fost cât se poate de abordabile, mult mai ușoare chiar decât cele de la simulările pentru bacalaureat.

În cadrul celui de-al treilea subiect, considerat cel mai greu, tinerii au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o lucrare aparținînd lui Liviu Rebreanu sau Ioan Slavici. Absolvenții de la uman au fost nevoiți să evidențieze relația dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.

Grație subiectelor facile, cei mai mulți dintre adolescenți sperau la calificative mari, care să le înlesnească promovarea Bacalaureatului. ”Eu sper să iau peste 9. Ca grad de dificultate, pe o scară de la 1 la 10 aș plasa undeva la 3. M-au speriat simulările dar a fost mult mai ușor”, a spus la ieșirea din examen Alexandra Croitoru, elevă a Liceului de Arte Buzău.

Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, programată miercuri. Ultima probă scrisă va avea loc vineri, 30 iunie iar afișarea rezultatelor este prevăzută pe 5 iunie, zi în care vor putea fi depuse și contestațiile.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI