Autorul mozaicului de pe clădirea Contactoare expune, împreună cu Valeriu Șușnea, la Galeriile de Artă ”Ion Andreescu”

Artistul plastic Valeriu Şuşnea organizează joi, 23 martie, de la ora 14.00, o expoziţie ce reuneşte lucrări personale şi creaţiile unor artişti plastici renumiţi la nivel naţional şi nu numai. Vor fi prezenţi la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” de la Buzău maestrul Vasile Celmare, Bogdan şi Adriana Molea, din Canada, şi Vasile Pop Negreşteanu.

Evenimentul de joi se desfășoară sub motto-ul „Dialog între generaţii”. „Ese o onoare să am lângă mine foşti profesori, aşa cum este Vasile Celmare, colegi de facultate, Bogdan şi Adriana Molea, dar şi alţi artişti prieteni. Este o expoziţie cu şi pentru prieteni, construită ca un dialog între generaţii diferite de artişti plastici”, a declarat Valeriu Şuşnea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Buzău.

La vernisajul programat joi, la ora 14.00, vor mai fi prezenţi Gheorghe Dican, vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Bucureşti, şi gravorul Răzvan Caratănase, participant la una din ediţiile Taberei Măgura Art de la Buzău.

Vasile Celmare este unul dintre marii inovatori în plastica românească a secolului XX, având la activ un important număr de expoziţii naţionale şi internaţionale, de grup şi individuale. A fost profesor la catedra de artă monumentala a Institutului „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, unde a ocupat şi funcţia de prodecan.

Vasile Celmare a realizat, în anii ‘80, mai multe mozaicuri pe faţadele unor instituţii moderne din Bucureşti, Buzău, Ploieşti sau Adamclisi. La Buzău a realizat mozaicul de pe clădirea întreprinderii Contactoare, care a fost montat în iarna anului 1985.

Fii Reporter