luni, 26 februarie, 2024

Autoritățile caută un local provizoriu pentru elevii și dascălii Colegiului Mihai Eminescu

Autoritățile caută un local provizoriu pentru elevii și dascălii Colegiului Mihai Eminescu

Facebook
Twitter
Email

După aproape 80 de ani în care a funcționat fără nicio reparație capitală, clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu” intră în reabilitare. Astfel, cei peste 1.200 de elevi și 100 de dascăli care își desfășoară activitatea în liceul buzoian vor fi mutați temporar într-o altă clădire din oraș.

Consiliul Local Municipal a aprobat reabilitarea clădirii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” în luna octombrie a anului trecut. Cheltuielile de reabilitare se ridică la 6 milioane de euro, iar finanţarea este asigurată din bugetul de stat, dar şi din bugetul municipiului Buzău.

”Legat de locul unde se vor muta, pentru că este o problemă, circa doi ani nu se mai pot ţine cursurile acolo, nu vi-l pot spune acum, deoarece creăm panică. S-a creat deja printre părinţi şi i-am şi promis doamnei director Voicu Camelia că am să fac public acest lucru; s-au panicat că o să desfiinţăm colegiul. Nu se întâmplă aşa ceva. Vrem să modernizăm această şcoală veche. Este o şcoală de elită a Buzăului. Probabil un an şi jumătate vor învăţa copiii într-o altă locaţie. Locaţia care îi va găzdui pe copii nu a fost încă stabilită, dar discuţiile au fost deja demarate”, a declarat primarul Constantin Toma.

Colegiul Mihai Eminescu este al doilea ca prestigiu din Buzău și datează din 1939. Pe parcursul anilor la impunătoare clădire s-au făcut doar simple reparații.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.