vineri, 29 martie, 2024

Aproximativ 3700 de elevi buzoieni au început examenele naționale de evaluare

Aproximativ 3700 de elevi buzoieni au început examenele naționale de evaluare

Facebook
Twitter
Email

Aproape 200 de mii de absolvenţi ai claselor a VIII-a, dintre care peste 3.700 din judeţul Buzău, au susţinut astăzi examenul scris la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale. Aproximativ 500 de elevi buzoieni, majoritatea lăsați corigenți, vor susţine examenul la sesiunea din toamnă. Şi în acest an, elevii au fost supravegheaţi de camere video pentru a se evita orice tentativă de fraudare. Subiectele au fost elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi permit rezolvarea în 120 de minute.

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, miercuri, 26 iunie, este programată proba la limba maternă, iar joi, 27 iunie, cea la matematică. 
Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie, iar cele finale, după rezolvarea contestaţiilor, pe 3 iulie. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat va avea loc în 16 iulie. Anul trecut, la nivel naţional, 34% dintre absolvenţii claselor a VIII-a nu au reuşit să obţină media 5.
Peste 500 de absolvenţi de clasa a VIII-a nu vor susţine Evaluarea Naţională. Profesorii din şcolile buzoiene au lăsat corigenţi sau repetenţi peste 400 de elevi de clasa a opta, în timp ce altor 100 de şcolari nu le-au putut fi încheiate situaţiile şcolare.

Leonard BUNILĂ

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.