sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Aproape 700 de candidaţi au dat bir cu fugiţii, speriaţi de bacalaureat

Aproape 700 de candidaţi au dat bir cu fugiţii, speriaţi de bacalaureat

Facebook
Twitter
Email

Rezultatele dezastruoase din anii precedenţi i-au determinat pe mulţi dintre liceenii buzoieni de clasa a XII-a să nu se înscrie la examenul de bacalaureat. Cel puţin aşa reiese din statistica Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, referitoare la numărul celor înscrişi la examenul maturităţii. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, doar 3.705 dintre cei 4.400 de absolvenţi din promoţia 2013 s-au înscris la examen. „O parte dintre ei nu au avut cum să se înscrie, pentru că au corigenţe, alţii cred că sesiunea de toamnă este mai uşoară şi amână examenul, iar alţii probabil sunt pur şi simplu nepregătiţi”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Geta Burducea.

Anul trecut, doar puţin peste jumătate dintre absolvenţii de la Buzău au reuşit să promoveze examenul, judeţul clasându-se totuşi pe locul 7 în topul naţional al promovabilităţii.
Examenul de Bacalaureat va începe pe luni, 10 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Între 17 şi 21 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale, iar între 25 şi 28 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe 1 iulie se va desfăşura prima probă scrisă, la limba şi lite­ratura română. Pe 3 iulie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 5 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.