sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Peste 1000 de elevi buzoieni de clasa a XII-a au rămas repetenți sau corigenți

Peste 1000 de elevi buzoieni de clasa a XII-a au rămas repetenți sau corigenți

Facebook
Twitter
Email

Pentru foarte mulţi dintre elevii buzoieni de clasa a XII-a, anul şcolar 2012 – 2013 le-a dat multă bataie de cap. Dovadă este numărul foarte mare de repetenţi, corgigenţi şi exmatriculaţi înregistrat la sfârşitul acestui an şcolar. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în anul şcolar 2012 – 2013, dintr-un total de 4.536 de elevi buzoieni de liceu înscrişi în clasa a XII-a, nu mai puţin de 869 de elevi au rămas corigenţi la cel puţin o materie iar alţi 62 de elevi au rămas repetenţi. Cei mai mulţi elevi corigenţi sunt la Colegiul Agricol Buzău, 129 la număr, dar foarte mulţi corigenţi sunt şi la Colegiul Tehnic, acolo unde sunt aşteptaţi să suţină examenul de corigenţă 115 elevi.

P ede altă parte, dintre cei 62 de elevi repetenţi la nivel de judeţ, 25 sunt înregistraţi la Liceul de Arte şi Meserii Verneşti, 11 la Liceul „V. Frunză” din municipiul Râmnicu Sărat şi 10 la Liceul Tehnologic din Pogoanele.

În ceea ce priveşte situaţia elevilor de clasa a XII-a exmatriculaţi, la acest capitol conduce Grupul Şcolar de Arte şi Meserii Buzău. Astfel, dintr-un total de 88 de elevi buzoieni exmatriculaţi, 20 dintre aceştia sunt elevi ai liceului respectiv. Foarte mulţi elevi exmatriculaţi au fost raportaţi la Colegiul Tehnic Buzău, respectiv 17 elevi, şi la Grupul Şcolar „D. Filipescu” din Buzău, unde nouă elevi au fost daţi afară din cauza problemelor de comportament.

Leonard BUNILĂ

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.