Alarmant! Nu mai sunt bani pentru salarii în câteva școli și grădinițe din județ

Banii pentru salariile dascălilor și personalului auxiliar din școlile și liceele din Buzău sunt pe cale să se epuizeze. Și asta, chiar dacă ne aflăm de abia la jumătatea anului. Semnalul de alarmă este tras sindicaliștii din învațământ, care spun că este nevoie, urgent, de o rectificare bugetară a Guvernului pentru ca profesorii și ceilalți angajați din școli și licee să primească lefurile la timp.

* Deja, în câteva școli și grădinițe din județ, nu mai sunt bani pentru salarii.

Nu numai că nu li se vor majora salariile, de la 1 iulie, așa cum anunțase inițial fostul guvern, însă este posibil ca profesorii să primească lefurile cu întârziere luna viitoare. Cel putin la Buzău, fondul alocat de Guvern pentru salariile dascălilor este pe cale să se epuizeze.

Potrivit lui Ion Dobre, lider al Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Buzău, există numeroase unități de învățământ din județul Buzau unde fondul de salarii a ajuns la zero, situația fiind critică.

Liderii de sindicat mai spun că unii dintre directorii anumitor unități de învățământ au fost mai precauți și nu au acceptat să acorde decât o parte din banii de concediu cuveniți dascălilor pentru perioada de vară, tocmai pentru ca la toamnă să nu fie probleme cu plata salariilor.

Fii Reporter