miercuri, 21 februarie, 2024

A început festivalul VedeTeatru. Buzoienii sunt așteptați la spectacole până la sfârșitul săptămânii

A început festivalul VedeTeatru. Buzoienii sunt așteptați la spectacole până la sfârșitul săptămânii

Facebook
Twitter
Email

O sală arhiplină a întâmpinat deschiderea celei de a XIII-a ediții a Festivalului Național de Teatru de la Buzău, „VedeTeatru”. „Zic Zac”, spectacolul care a deschis festivalul, a fost aplaudat zeci de minute la final. Până sâmbătă, iubitorii de teatru se vor bucura de numeroase spectacole și evenimente culturale de excepție, găzduite de Teatrul „George Ciprian”, Cafeneaua Artiştilor si Biblioteca Judeteană.

Sâmbătă seară, a avut loc festivitatea de deschidere a celei de-a XIII-a editii a festivalului „VedeTeatru”, ediție dedicată spectacolelor muzicale. Juriul de specialitate este format din Doina Papp, critic de teatru, Gabriela Popescu, actriță, și Vlad Cristache, regizor.

A fost ales, de asemenea, juriul publicului care va premia cel mai apreciat spectacol din cadrul selecției oficiale. Ediția din acest an a VedeTeatru a început cu spectacolul „Zic Zac”, spectacol al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. Îniante de spectacol, prtogoniștii piesei erau nerăbdători să urce pe scena de la Buzău.

În această săptămână, publicul buzoian se va bucura de spectacole ale celor mai importante teatre din București și țară, precum și producții independente. Evenimente culturale vor fi găzduite de Teatrul „George Ciprian”, Cafeneaua Artiştilor si Biblioteca Judeteană. Festivalul are, de asemenea, spectacole dedicate copiilor, prin secțiunea Vedete pentru Copii.

Gala vedetelor – „Vede Teatru” este un eveniment organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău și cofinanțat de UNITER. Festivitatea de premiere a Galei vedetelor – „VedeTeatru” va avea loc sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19.30, fiind urmată de un concert extraordinar „Adrian Naidin & Band”.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.