duminică, 19 mai, 2024

Zece elevi buzoieni de 10 la Bacalaureat vor fi premiați de Guvernul României

Zece elevi buzoieni de 10 la Bacalaureat vor fi premiați de Guvernul României

Facebook
Twitter
Email

Cei zece elevi buzoieni care au obţinut media 10 la Bacalaureat vor fi premiaţi cu câte 3.000 de lei fiecare. Decizia aparţine Guvernului, care a aprobat o hotărâre prin care toţi absolvenţii de liceu din ţară care au trecut examenul maturităţii cu notă maximă urmează să fie premiați. Potrivit iniţiativei guvernamentale, această premiere ar urma să aibă loc în fiecare an, începând de la ediţia curentă a examenului menţionat.

La nivelul judeţului Buzău, sunt zece elevi care au obţinut 10 pe linie la Bacalaureat. Nouă dintre ei provin de la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu”, iar unul de la Liceul Al. Marghiloman.

Cei zece buzoieni care vor primi câte 3.000 de lei premiu sunt Denisa Agapie, Cristina Cătălina Cazacu, Adriana Creţu, Ioana Enache, Adelina-Elena Mărunţiş, Teona Romanescu, Adriana Elena Roşca, Maria Tache, Ioana-Bianca Tănase, toţi de la Colegiul „B.P. Hasdeu” Buzău, şi Ştefan Pîrlog, de la Liceul „Al. Marghiloman” Buzău.

La nivel naţional, este vorba de un număr de 126 de elevi care au luat 10 pe linie la Bacalaureat.

 

Citește și: VIDEO Poveşti cu final fericit la Bacalaureat. Află care sunt copiii de nota 10!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.