joi, 22 februarie, 2024

Zeci de curci populează un parc de agrement dintr-o localitate buzoiană, amenajat din fonduri guvernamentale

Zeci de curci populează un parc de agrement dintr-o localitate buzoiană, amenajat din fonduri guvernamentale

Facebook
Twitter
Email

Printre băncuțele, leagănele și bălăriile crescute într-un parc din județul Buzău au ajuns să se recreeze numai orătăniile vecinilor. Autoritățile au lăsat de izbeliște spațiul verde amenajat cu fonduri guvernamentale, iar în prezent un localnic crește aici câteva zeci de curci. Între 2007 şi 2011, statul a finanțat peste 660 de proiecte de parcuri și spații verzi care ulterior s-au dovedit a fi inutile.

Parcul de agrement din satul Udați, comuna Smeeni, a fost realizat în vara anului 2010. Localitatea cu 1.400 de locuitori, majoritatea adulți și bătrâni, se află într-o zonă de câmpie. Interesul pentru spațiul verde s-a pierdut repede atât din partea sătenilor cât și a autorităților. Ceea ce ar fi trebuit sa însemne un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii a devenit acum un loc plin de buruieni, un loc neglijat în totalitate.

Un localnic a vizitat zilele trecute parcul, prilej cu care a descoperit că aici nu-și petrec timpul liber puținii copii ai sătenilor, ci curcile unui sătean. ”Ţin curcile aici pentru că pentru că terenul nu e folosit la altceva. Nu le aduc de mult timp. Nu a venit nimeni de la primărie, consilieri locali ca să vadă cum a ajuns parcul în halul ăsta şi nici cei de la ajutorul social ca să îl cureţe”, a spus proprietarul curcilor care au pus stăpânire pe parcul din Udaţi.

parc

Astfel de spații verzi lăsate în paragină sunt în toată țara. Între 2007 şi 2011, Administrația Fondului de Mediu a finanțat 667 de proiecte de parcuri și spații verzi, majoritatea ridicate în buza pădurilor, pe câmp sau la marginea unor sate, în care localnicii spun că, înainte de parc, le-ar fi trebuit alte lucruri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.