VIDEO Viiturile au lăsat în urmă prăpăd, în comunele din zona de munte a județului Buzău

În județul Buzău, mai multe drumuri au fost rupte de viituri, torenții au dislocat tuburi de trecere și suprafețe mari de grădini au fost inundate. Aseară, la Chiliile, ploaia torenţială precedată de grindină a făcut prăpăd.

În urma scurgerilor de pe versanţi, pârâul Slănicel a ieşit din matcă iar viitura a produs distrugeri pe două drumuri comunale, un drum judeţean şi mai multe drumuri săteşti. Pe drumurile avariate se poate circula pietonal sau cu căruţele.

Grindina a distrus practic toată producţia pomilor fructiferi din localitate. Ploaia torenţială care a urmat a umflat pârâul care străbate comuna, ieșind din matcă. Autoritățile stabilesc la această oră bilanțul pagubelor provocate de viitura formată în Chiliile.

Prăpăd a fost și la Mânzălești și Lopătari, cu o zi înainte. O viitură formată pe izvorul Brebului a inundat mai multe grădini din satul Brebu, comuna Lopătari, iar torenții de pe Slănic au măturat tuburile pe care circulă sătenii din cătunul Chirani spre centrul administrativ al comunei Lopătari.

Video – Viorel Bănică / Lopătari

Fii Reporter